BOLAGET
Starthouse är ett onoterat aktiebolag som grundades 1999-05-01. Vår affärsidé är att starta och utveckla startups inom Convergence Technology. Med Convergence Technology menar vi den sammansmältning som sker med allt inom IT, media, data- och telekommunikation. När allt migreras, skapas nya typer av produkter och tjänster som försöker uppfylla det allt ökande behovet av information, när som helst, hur som helst och var som helst. Den stora drivande kraften är mobilitet och kommunikation.

Våra startups är snabbväxande och riskkapital finansierade high-tech bolag. Starthouse går inte själva in med kapital, utan har ett brett kontaktnät med seriösa investerare, både nationellt och internationellt.

I bolaget jobbar ett antal Startup Managers. De jobbar med operativ affärsutveckling och går in som VD:s i dessa startups under den första perioden av företagets livscykel, vilket är ungefär ett år. En Startup Manager är oftast involverad i ett eller två startups samtidigt. Alla Starthouse anställda får optioner i både Starthouse och de startups vi har, med en möjlighet att tjäna stora pengar i framtiden. Utöver de som arbetar som Startup Managers finns även en Startup Assistent, som mer fungerar som ”spindeln i nätet” i alla startups. Vi har även en Startup Controller, som hanterar ekonomin och en jurist, som arbetar deltid med juridiska frågor.

För tillfället finns Starthouse i Karlskrona, med kontor på Campus Gräsvik. I den närmaste framtiden planerar vi även att etablera oss i Stockholm (senast 2000-01-01) och Malmö (senast 2000-02-01). Även i Göteborg och Linköping planerar vi att öppna kontor under nästa år.

Vår vision är att vi skall kunna köra igång världsomspännande startups med marknads- och teknikbolag drivna av Starthouse över hela världen. Vårt mål är att vi om 10-15 år skall ha varit med och skapat minst ett av världens tio ledande företag.

Starthouse expanderar fort och behöver fler kompetenta Startup Managers som vill arbeta med nya startups.


Vi som jobbar i Starthouse är:

Magnus Nilsson VD och Startup Manager
magnus@starthouse.com

Sven Jansson Platschef i Karlskrona och Startup Manager
sven@starthouse.com

Mikael Dellsand Startup Manager
mikael@startup.com

Mikael Nordgren Startup Controller och Human Resource Management
mikaeln@starthouse.com

Ann-Sofie Johansson Startup Assistent
annsofie@starthouse.com

Fredrik Leijonhielm Arbetar timmar för bolaget med juridiska frågor
fredrik@starthouse.com